"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." Simone Weil

,,Mihelyt nem kell: mindenem a tied - ez az élet vásárcsarnokának felirata." Weörös Sándor


kedd, november 23, 2010

Mazsy : A holdfény illata

"A holdfogyatkozás egészen különleges jelenség. Amikor a Hold, mint megnyugvást kereső szerelmes kedvese karjaiba, a Föld árnyékába kerül, s ez által a holdkorong nem sötétedik el teljesen, hanem fénye narancsvörösre változik. A Föld erős karjaival öleli át kedvese egész lényét, ezáltal a földi légkörön szóródó fény halvány derengést teremt a teljes sötétség helyett.

Megnyugtató és kellemes, ahogy az égre nézve ezer meg ezer aprócska csillag fénye gyullad meg, melyeket édes, aranyló szín ölel körbe. Pont, mint ahogy a Nap vigyázza felkeltétől egészen nyugtáig a világot, úgy őrzi a Föld és a Hold pislákoló fénnyel világító gyermekeit.

Időközönként. Ritka alkalmak egyike, amikor szerelmük beteljesedhet, amikor megmutathatják a világnak, hogy egyek, összetartoznak, hogy az egyik nem létezik a másik nélkül. Nem mindenki lehet részese ennek a csodának, a hétköznapi ember túlságosan elfoglalt, hogy észrevegye az élet apró örömeit. Hogy éjjelente feltekintsen az égre és gyönyörködjön abban, amit amaz rejt. Hogy a nap bármelyik részében tekintete a puhán sikló bárányfelhőkre révedjen, melyek pajkosan kapaszkodva a másikba úsznak tova, a végtelen felé.

A természet ritka kincs, s mindaz valóságos csoda, amit magában rejt. Ahogy egy aprócska facsemete hatalmas tölggyé növekszik, ahogy egy gyenge virág gyönyörű szirmokat ereszt a napfény érintésére, ahogy egy egészen parányi homokszem is része tud lenni az egésznek, és alkotni tud a mindenséggel egy újat, egy még szebbet, egy igazit, kézzel tapintható... csodát."




KÖSZÖNÖM SZÉPEN, hogy kölcsön kaphattam!!! :)
... és köszönöm itt is az élményt, mert tényleg ilyen a szerelem és a természet is: csoda, kincs.
Ja igen, hát ezért olvasok én annyi fanficet, meg ezért barátkozom nálam fiatalabbakkal.
Aki szerint "a mai fiatalok csak elvadult csürhe",- az nem néz szét alaposan a világban!